Christopher Svensson funderar på vilka kvaliteer som han och sambon Therése Ädling ska kräva av sina gäster som de annonserat efter på Blocket. Foto: Björn Lindberg/Sveriges Radio
Christopher Svensson funderar på vilka kvalitéer som han och sambon Therése Ädling ska kräva av sina gäster som de annonserat efter på Blocket. Foto: Björn Lindberg/Sveriges Radio

De annonserar efter gäster till nyårsfirandet

"Vill ha några som är öppna och spontana precis som vi"
4:29 min

Christopher och hans sambo Therése  hade inga planer inför nyårsafton. Det slutade i en annons om sällskap som hittills gett 300 svar. Björn Lindberg åkte dit för att hjälpa till i gallringen.

Christopher Svensson och sambon Therése Ädling, i Tyresö, sitter med ett enormt pussel i dessa dagar. Ett väldigt annorlunda pussel. De har nämligen annonserat på Blocket efter sällskap på nyårsafton. Nu ska de gallra ut två eller tre par, bland 300 mail. I natt var de uppe till halv två.

Vi ville hjälpa till med gallringsprocessen så Björn Lindberg åkte och träffade Christopher Svensson och med sig hade han flera post-it-lappar som skulle ringa in vilka kvalitéer som nyårsgästerna bör ha. På första lappen stod det "Bra på att konversera".

– När vi har läst mejlen så känns det som att de som skickat in har varit öppna och spontana precis som vi är, så jag tror att det kommer flyta på rätt bra, säger Christopher Svensson.

Folk som skickat in mejl har till och med kunnat tänka sig att avboka sina nyårsplaner för att fira hos Christopher och Therése i Tyresö.

– Det är ett gott tecken, då vill de göra något ännu roligare än det de hade planerat.

En annan egenskap de söker efter hos de som svarat på annonsen är matglädje.

– Vi provar gärna nya rätter så vi hoppas att de som kommer också uppskattar att det inte bara är en standardmiddag.

Christopher säger också att eftersom det blev så stort med annonseringen ska gästerna vara finklädda när de kommer.

– Blir man nu utvald får man piffa till sig lite extra. Men det ska ju inte vara så att klänningen är för tight eller att slipsen är för hårt knuten, för vi ska ju trots allt svänga de lurviga framåt kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".