Chefen misshandlade anställd med biljardkö

Chefen kallade den anställde till ett privat jobbmöte - och attackerade honom med en biljardkö. 

Mannen slog och sparkade den anställde och ska ha tvingat honom att skriva på ett uppsägningsavtal. 

Nu åtalas den 30-årige chefen på det prisbelönta telemarketingföretaget för bland annat grov misshandel och försök till utpressning.

Den anställde hade arbetat klart för dagen på telemarketingföretaget i Stockholm när hans chef, som även är delägare i företaget, ringde. 

Chefen ville att den anställde skulle komma tillbaka jobbet, så de två kunde förbereda ett möte.

Men väl under mötet på kontoret började chefen anklaga den anställde för att ha haft en relation med hans tidigare flickvän, enligt polisförhören.
Chefen ska då ha tagit fram en biljardkö från kontoret och gått till attack.

Den 30-årige mannen slog enligt åtal den anställde upprepande gånger med biljardkön – så att den till slut bröts av. Den anställde ska ha försökt att fly från rummet, men stoppades. 

Vid ett tillfälle ska chefen ha gått upp på bordet i mötesrummet och ”hoppsparkat” den anställde i ansiktet. Misshandeln ska ha fortsatt med att chefen slog den anställde och tog strypgrepp på honom, enligt åtalet.

Chefen ska sedan ha tvingat den anställde att skriva på ett uppsägningsavtal, samt krävt att han skulle betala honom 100 000 kronor – om inte skulle den anställdes familj råka illa ut, enligt åtalet.

Den misshandlade mannen lyckades till slut fly ut från kontoret och kunde larma polisen. Under hela den misstänkta misshandeln på telemarketingföretaget ska flera säljare ha jobbat i lokalerna.
Chefen ska även ha tejpat över de kameror som fanns i konferensrummet innan misshandeln.

Nu åtalas den 30-årige chefen för försök till utpressning, grov misshandel, olaga tvång, grovt brott och olaga frihetsberövande.

Han har i förhör berättat att han var upprörd på den anställde och att det ”svartnade för honom” innan han började slå med biljardkön.

-- Min klient har gjort vissa medgivanden av vissa aspekter i åtalet, att det har gått till på det sättet. Men de största delarna av det som åklagaren påstår är felaktigt. Den olyckliga situation som uppstått är en ren privat angelägenhet, den har ingen koppling till arbetsplatsen, säger mannens advokat Anton Strand.

-- Enligt uppgift så är min klient inte längre kvar på företaget, säger advokaten.

Polisen har även genomfört en husrannsakan på företaget och kunde säkra bland annat blodspår på kontoret, samt blod på både den misstänkte chefens och den anställdes kläder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".