Ulrik Ruhnau, Lagardère.
Ulrik Ruhnau, Lagardère.

Supporterbar på Friends arena

Lagardère: "Friends har de perfekta förutsättningarna"
6:54 min

Det blir en supporterbar på Friends arena efter årsskiftet och VIP-området ska utvecklas enligt Lagardère som tar över driften av nationalarenan i Solna.

Vid årsskiftet tar Lagardère unlimited över driften av Friends arena. De har verksamhet med sport och nöjesverksamhet i över 20 länder. Ulrik Ruhnau, managing director Lagardère unlimited säger att det de tidigt efter årsskiftet kommer finnas en supporterbar på Friends.

 – Att ta över driften av Friends är en möjlighet för oss. Arenan har de perfekta  förutsättningarna för oss att kunna erbjuda sport och andra event, säger Ulrik Ruhnau.

Förutom supporterbaren kommer VIP-området att utvecklas och arenan ska bli mer flexibel så att de kan anordna både stora och små evenemang. Redan nu finns det planer för föreställningar för familjer, konserter och sportevenemang. Exakt vilka vill han inte avslöja än.

Att det varit trögt för ägarna som idag driver arenan, ser han inte som ett hinder.

– Vår erfarenhet är att det alltid tar tid innan en arenaverksamhet kan optimeras. De som nu driver arenan har lagt en bra grund för oss att gå vidare med. Vi kan höja potentialen för arenan och användningen av den, säger Ulrik Ruhnau.

En stor fråga för fotbollen har varit underlaget. Naturgräset har haft problem från starten, men konstgräs, som funnits på förslag, är inget som varken fans eller lag vill se på nationalarenan. Men den frågan passar han vidare.

– Det är svårt för oss att svara på den frågan. Det är inte vi som ansvarar för valet av underlag. Vi kommer driva arenan med det underlag som arenan och de som hyr in sig där kommer överens om, säger Ulrik Ruhnau.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".