Skellefteå tog sin åttonde raka seger. Foto: Robert Granström/TT
Skellefteå tog sin åttonde raka seger. Foto: Robert Granström/TT
Skellefteå-Djurgården 3-2 e str.

Skellefteå straffade Djurgården

Axel Holmström: ”Kul att få bidra efter matcher utan poäng”
2:32 min

Sju raka trepoängare hade Skellefteå innan matchen mot Djurgården. Nu blev det en ny seger men bara två poäng efter straffseger, 3-2. 

Skellefteås långa segersvit inleddes för några veckor sedan efter "sudden"-förlusten mot Djurgården. 

Matcherna mellan de båda laget brukar vara jämna. Så var det även nu.

Djurgården är ett tungt lag att möta och Skellefteå hade svårt att få igång sitt snabba spel.

Det blev ändå hemmalaget som fick gå till den första pausvilan i ledning 1-0. Strax före periodslutet lyckades JVM-spelaren Axel Holmström, lysande för aftonen, gräva in en målvaktsretur efter skott från backen Tim Heed.

Efter att Djurgården kvitterat till 1-1 efter 9.21 i mittenperioden tog matchen plötsligt fart. Det var Mikael Samuelsson som slog in en målvaktsretur efter att hemmabacken Fredrik Lindgren tappat pucken i egen zon.

Båda lagen satsade nu framåt men det var hemmalaget som på nytt tog ledningen, återigen genom Axel Holmström, som riktigt sprakade av spelglädje och klass. På måndag lämnar han Skellefteå tillsammans med backen Sebastian Aho för JVM i Kanada. Holmströms 2-1-mål var av högsta klass.

När han fick läget satte Holmström upp pucken iskallt i det första krysset. Passningen kom från JVM-kompisen Sebastian Aho.

– Kul att få bidra efter några matcher utan poäng, säger Holmström till Radiosporten.

Djurgården kvitterade till 2-2 direkt i början av den tredje perioden på styrning av Nicklas Heinerö i numerärt överläge.

JVM-spelarna Axel Holmström och Sebastian Aho hörde båda till isens bästa aktörer för aftonen. I Tre Kronors lag till Channel One Cup finns det däremot inte en enda spelare med från SHL:s överlägsna ledarlag.

Frölunda har fyra och Linköping tre och det kan tyckas lite märkligt att en sådan spelare som Oscar Sundqvist blivit uttagen.


Skellefteå AIK-Djurgården 3-2(e str (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0))

Första perioden: 1-0 (18.50) Axel Holmström (Tim Heed, Martin Sevc).

Andra perioden: 1-1 (9.21) Mikael Samuelsson (Robin Alvarez), 2-1 (12.52) Axel Holmström (Sebastian Aho, Erik Forssell).

Tredje perioden: 2-2 (2.21) Nicklas Heinerö (Markus Nordlund, Mikael Samuelsson) spel fem mot fyra.

Avgörande str: Rob Schremp.

Skott: 36-25 (12-7, 13-6, 8-10, 2-2, 1-0).

Utv, Skellefteå AIK: 5x2. Djurgården: 6x2.

Domare: Mikael Andersson, Åkers styckebruk, och Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 5 247.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".