Arantxa, Linnea, Petter och Kodjo. Med banderoll där det står 235 000 engagemang och 30 489 975 kronor. Foto: Sveriges Radio.
Tack för i år!

Rekord för Musikhjälpen 2014

Kodjo om sina tårar
1:48 min

Musikhjälpen är över för i år och det var tre omtumlade programledare som gick ut ur buren på stora torget i Uppsala.

– Jag blev så emotionell därinne, det kom liksom tuffa rapkillar från Stockholm och jag ville bara krama dem, säger Petter.

– Eller när man inser att man stått och diggat till musiken som, shit jag gör verkligen den här tanten på Allsången dansen, säger Linnea.

Inför ett fullsatt Stora torget kom Petter, Kodjo och Linnea Henriksson ut ur buren och mötte folkets jubel. Årets Musikhjälpen samlade in exakt 30 489 975 miljoner kronor till kampen mot spridningen av hiv, med hjälp av låtönskningar och totalt över 235 000 engagemang. 

Och det är just engagemanget Halima och Manal på Stora torget tycker är det bästa med Musikhjälpen.

– Det är fint att man med musik kan dra så mycket folk och att musik kan göra skillnad. Det är också väldigt kul att det är i Uppsala.

Att det var Kärlekens torg märktes ända in i buren, där Kodjo som programledde Musikhjälpen för fjärde gången, för första gången fällde några tårar.

– Jag ser bara hur alla håller om varandra och dansar, men det som var dödsstöten var en liten skolklass som var så peppade att jag tappade det.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".