Åsa Romson, Miljöpartiet, Förbifart Stockholm
1 av 2
"Vi har gjort vad vi kunnat", säger Åsa Romson (MP). Foto: TT

MP backar om Förbifart Stockholm

Partiet anser fortfarande att projektet är dåligt
0:42 min

Anhängare av Förbifart Stockholm kan pusta ut. Regeringen ser inte längre någon anledning att bibehålla frysningen av motorvägsprojektet.

På torsdagen ska riksdagen diskutera projektet och fatta beslut. En majoritet bestående av Alliansen och Sverigedemokraterna i trafikutskottet ställde sig i förra veckan bakom en Alliansmotion som föreslår att byggandet av Förbifart Stockholm bör återupptas senast den 1 januari 2015.

Regeringen ville skjuta upp det till den 1 maj för att förhandla om finansiering och fördelning till kollektivtrafiken. Men nu backar Miljöpartiet i frågan. Regeringen har bestämt att de inte längre kommer frysa motorvägsbygget, vilket betyder att bygget kan komma igång igen vid årsskiftet.

"Vi har gjort vad vi kunnat politiskt för att stoppa detta gamla motorvägsprojekt". Det skriver Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och riksdagsledamot Karin Svensson Smith, ordförande i riksdagens trafikutskott, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Men Åsa Romson och Karin Svensson Smith anser fortfarande att projektet gör det svårare att uppnå klimatmålen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".