22-årings liv i fara efter gängvåld

En 22-årig man svävar mellan liv och död efter att ha blivit nerslagen och grovt misshandlad av ett gäng på ett tiotal personer i Skärholmen i södra Stockholm.

– De har överöst honom med slag och sparkar, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen grep två män, 20 och 28 år, i samband med omfattande insatser i området, men jagar fler misstänkta. De två gripna kördes till Västberga där de förhördes, men det är inte känt hur de ställer sig till misstankarna om grov misshandel.

Polisen har svårt att bedöma och precisera tillståndet för 22-åringen.

– Sjukhuset har satt in livsuppehållande åtgärder, och vi har fått vissa indikationer på att han kan komma att klara sig, säger Brännlund.

Polisen har fått en del uppgifter från vittnen som kan underlätta jakten på övriga misstänkta, som försvann från Skärholmstorget i södra Stockholm när polisen var på väg. Det var där, i stadsdelens centrumkvarter, som gänget av hittills okänd orsak gav sig på 22-åringen vid halv ett-tiden i natt.

– Han är tidigare okänd för oss, han förekommer inte i våra register, säger Brännlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".