Industribrand i Bro

En kraftig brand har utbrutit i en industrilokal i Bro. Explosioner har hörts och det ska finnas flera gasbehållare på fastigheten.
– Det har varit en väldigt kraftig brand. Vi har ett både svårarbetat och långvarigt arbete framför oss, säger Anders Edstam på räddningstjänsten i Attunda.

Larmet kom till polisen 13.57. Minst fyra räddningsfordon är på plats runt industrifastigheten i stadsdelen Skällsta i Bro nordväst om Stockholm. Under räddningsarbetet hittades en skadad man som nu förts med ambulans till sjukhus.

– Han talade och sa att han var ensam i fastigheten, säger Towe Hägg, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Räddningstjänsten har skickat manskap från hela länet för att släcka branden. Men risken för att gasflaskorna ska explodera gör att de koncentrerar sig på att hindra branden från att sprida sig.

– Man har säkerställt att det finns gasflaskor på platsen både invändigt och utanför. De riskerar att explodera nu på grund av värmen, säger Anders Edstam, räddningschef i beredskap för brandkåren i Attunda.

Släckningsarbetet väntas ta lång tid och det har rapporterats om explosioner i fastigheten men enligt Anders Edstam var det innan räddningstjänsten kom till platsen.

– Det smäller alltid vid stora bränder. Kan vara bildäck eller annat, men vi har inte hört att gasflaskorna exploderat. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".