Bombrobot
Polisens bombrobot på plats för att undersöka det blinkande föremålet. Ett blinkande föremål har upptäckts i Johanneshov i södra Stockholm. Området runt föremålet har spärrats av i väntan på att polisens tekniker ska undersöka det. Foto Jonas Ekströmer / TT

Misstänkt bomb bortförd från Johanneshov

En privatperson upptäckte ett blinkande föremål monterat på en bils dragkrok. Polisen spärrade bostadsområdet i Johanneshov i Stockholm – och bombgruppen förde bort föremålet.

Larmet kom in till polisen vid klockan 14.22 på söndagen.  En privatperson som upptäckte ett blinkande föremål fäst på en bils dragkrok. Personen tog bort föremålet och la det på en gångväg i närheten.

Polis spärrade av trottoaren från Bolidenplan fram till Skulptörvägen, samt en park intill fastigheten, i Johanneshov.

 De boende i närheten av föremål evakuerades aldrig av polisen, men uppmanades samtidigt att inte visats i rum med fönster som vette ut mot föremålet. 

 Föremålet beskrivs som bestående av eltejp och färgade kablar. Bombgruppen kallades till platsen.

– Teknikerna kunde inte på palts avgöra om föremålet var ofarligt eller inte, men föremålet är omhändertaget och i säkert förvar i en bombvagn, säger Stockholmspolisens pressinformatör Towe Hägg.

Avspärrningarna hävdes strax efter klockan 20.00

En förundersökning gällande försök till allmän farlig ödeläggelse har påbörjats.

– Vi vill veta vem och varför man gjort det här. I nuläget finns det ingen omhändertagen och ingen skäligen misstänkt i utredningen, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Bilen och föremålet kommer undersökas av tekniker under veckan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".