Alkobommar i Frihamnen. Foto: Julia Brynolfsson /Sveriges Radio.
Foto: Julia Brynolfsson /Sveriges Radio.

Alkobommarna i Frihamnen blir kvar

Motomännens helnykterhetsförbund: Skönt och lättande
1:09 min

Alkobommarna i Frihamnen i Stockholm blir kvar. Trots stora framgångar var det osäkert in i det sista, men ett par dagar före julafton kom beskedet om att försöket med alkobommar fortsätter.

– Det känns oerhört skönt och lättande med tanke på alla de människor som rör sig i trafiken, säger Arne Winerdal, VD för Motomännens helnykterhetsförbund.

– Vi har testat drygt tiotusen fordon på några månader och över 80 har blivit lagförda och det känns som en positiv samhällsinsats att få ha varit med och hindra rattfulla från att köra ut i trafiken, fortsätter han.

Det har ju varit lite problem tidigare med att polisen inte kunnat bemanna jämnt, så ibland har bommarna stått öppna, hur kommer det bli med det framöver?

– Ja, polisen säger ju själv att man gärna vill vara med och lagföra de personer som ertappas i nykterhetskontrollen, så det är väl en planerings- och logistikfråga för polisen att se till att man finns tillgänglig.

Då hoppas ni på det bästa, men ni vet inte eller?

– Ungefär så, säger Arne Winerdal, VD för Motomännens helnykterhetsförbund.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".