En skadad man hittades i Hökarängen i södra Stockholm. Foto Pontus Lundahl/TT.
En skadad man hittades i Hökarängen i södra Stockholm. Foto Pontus Lundahl/TT.

Man skjuten i Hökarängen

En man skadades i en skottlossning i Hökarängen i södra Stockholm på fredagskvällen.

– 18.21 fick vi in uppgifter om en befarad skottlossning och att en eventuellt skottskadad man har tagit sig in i en port, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen

Mannen, som är i 30-årsåldern, larmade själv SOS Alarm. Han var vid medvetande när polisen kom till platsen och han är förd till sjukhus i ambulans med en skottskada.

– Mycket tyder på att det har avlossats flera skott, säger Sven-Erik Olsson.

Enligt tidiga uppgifter till polisen skulle mannen ha skjutits i bröstet men polisen bekräftar senare att mannen har skadats i axeln. Skadan ska inte vara allvarlig. 

Enligt polisen finns det uppgifter om att en vit bil ska ha lämnat platsen strax efter skottlossningen men inte misstänkt har gripits. Mannen som skadades är känd av polisen sedan tidigare.

Under natten har mannen hörts men uppges inte ha varit särskilt samarbetsvillig, som polisen själv uttrycker det.

– Han har väl inte medverkat fullt ut om man kan säga så, säger Anders Jönsson, vakthavande befäl vid polisens regionsledningscentral i Stockholm.

Vid 05:20 hade ingen person gripits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".