15-åring anhållen för överfall på kvinnor

"Säkra på att vi har rätt kille"
1:00 min

En tonårspojke är anhållen misstänkt för en överfallsvåldtäkt och ett försök till våldtäkt på två kvinnor i 30-årsåldern. Båda brotten ska ha begåtts under de tre första dagarna efter nyårsafton.

Det är med hjälp av övervakningsfilmer som polisen kan se ett samband mellan överfallet på nyårsdagens morgon och en genomförd våldtäkt den tredje januari. Enligt uppgifter till Sveriges Radio är den misstänkta gärningsmannen endast 15 år.

– Vi fick fram en bild på en misstänkt gärningsman och kollegor med god personkännedom kunde komma med ett namnförslag på personen. När vi jämförde bilderna med namnförslaget kom vi fram till att det var samma person,  säger Patrik Zanders, vid Västerortspolisen..

Efter ett kort spaningsarbete greps pojken i sitt hem vid 23-tiden på måndagskvällen. Nu hålls förhör med den misstänkte, målsäganden och eventuella vittnen under dagen.

– Vi anser att utredningsläget är mycket gott. Sammantaget med målsägandeförhör, vittnesförhör och övervakningsfilm så är vi väldigt positiva. Vi har dessutom en hel del beslag från båda brottsplatserna och från husrannsakan, säger Patrik Zanders.

Enligt personer med insikt i utredningen har stora delar av Stockholmspolisen varit involverad i jakten på den misstänkta våldtäktsmannen. Genom att jämföra övervakningsbilder med personer kända av polisen hittades den misstänkta 15-åringen.

– Jag kan inte gå in i detalj men vi känner oss tämligen säkra på att vi har rätt kille och att han är misstänkt för båda brotten. Det är självklart en oerhörd lättnad för offren, säger Patrik Zanders.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".