Hässelby gårds t-banestation. Foto: Lars Pehrson /TT.
Hässelby gårds t-banestation. Foto: Lars Pehrson /TT.

Våldtäktsmisstänkt släpps från häktet

Den 15-åring som misstänks för en våldtäkt och ett våldtäktsförsök i Hässelby i västra Stockholm kommer inte att behöva sitta i häktet medan brottsmisstankarna utreds.

Eftersom han är så ung så kommer 15-åringen att tas omhand av socialtjänsten under utredningstiden. 15-åringen är alltså fortsatt misstänkt för en våldtäkt och ett våldtäktsförsök.

Brotten skedde i Hässelby den 1 och 3 januari 2015. De båda kvinnorna har berättat att de kom hem med kollektivtrafiken och blev förföljda av en man. Med hjälp av övervakningsfilmer kunde polisen få fram en bild på den som förföljde kvinnorna från tunnelbanestationerna Hässelby Strand respektive Hässelby gård.

15-åringen greps efter en kortare spaningsinsats greps den 5 januari. Han förhördes och anhölls på sannolika skäl misstänkt för försök till våldtäkt samt våldtäkt. Men kammaråklagare Ann Lidén har nu beslutat att släppa honom och istället omhändertas av socialtjänsten under brottsutredningen.

Pojkens låga ålder är en faktor hon tagit hänsyn till. Hon säger att bevisläget mot pojken är gott men vill inte säga hur han ställer sig till misstankarna. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".