Utsiktsplatsen Balcón de Europa i Nerja. Foto: CC BY-SA 3.0.
1 av 3
Utsiktsplatsen Balcón de Europa i Nerja. Foto: CC BY-SA 3.0.
Lena Gillerberg Foto:Privat
2 av 3
Lena Gillerberg Foto:Privat
Jan Olov Andersson Foto:Privat
3 av 3
Jan Olov Andersson Foto:Privat

Första matchen i grupp D i Spelet om Stockholm

Morgonens match spelades mellan Jan Olov Andersson från Norrtälje som var mästare våren 2014 och vinnaren av vårsäsongen 2012 Lena Gillerberg från Grödinge. Det var Janne som vann med 2-1.

Morgonens frågor:
1. Vad heter politikern som tidigare varit arbetsmarknadsminister och biståndsminister men från och med mars blir ny kommundirektör för Upplands Väsby?
Svar: Hillevi Engström

2. Flera av våra kungligheter ligger begravda i Riddarholmskyrkan. Men Prins Eugen ligger begraven ensam på en plats i Stockholm, var?
Svar: Waldemarsudde

3. Vad för sport ägnar man sig åt om man tränar på klubbarna Linnéa, Örnen och Olympia?
Svar: Boxning

4. Stockholmaren Elsa Billgren är känd för sitt stora intresse för vintagekläder. Hennes pappa är konstnären Ernst Billgren men vad heter hennes mamma som också är konstnär?
Svar: Helene Billgren

5. Vad heter författaren till den tecknade serien om Rocky som utspelar sig i Stockholms innerstad?Svar: Martin Kellerman

I morgon är det Tomas Rothlin, Skarpnäck och Stefan Backteman, Saltsjö Boo som tävlar.

Frågorna produceras av produktionsbolaget Munck. Vill du vara med och bidra med "Lyssnarfrågor" skicka dem till p4stockholm@sverigesradio.se

Totalt är det 16 tävlande som kommer att göra upp i fyra grupper med fyra deltagare i varje. Grupperna heter A, B, C och D. Varje grupp avgörs genom att alla möter alla i ett gruppspel.

För seger i en match får man en poäng och den som har flest segrar i sin grupp när alla matcher är spelade i gruppen går vidare till semifinal. Om det är två stycken i en grupp som har lika många segrar är det inbördesmöte som kommer att avgöra vem som går vidare.

Vinnaren av Mästarsäsongen får åka till Nerja i Spanien.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".