Utsiktsplatsen Balcón de Europa i Nerja. Foto: CC BY-SA 3.0.
1 av 3
Utsiktsplatsen Balcón de Europa i Nerja. Foto: CC BY-SA 3.0.
Stefan Backteman Foto:Privat
2 av 3
Stefan Backteman Foto:Privat
Tomas Rothlin Foto:Privat
3 av 3
Tomas Rothlin Foto:Privat

Seger för Tomas Rothlin i Spelet om Stockholm

Mästaren från hösten 2008, Tomas Rothlin från Skarpnäck och Stefan Backteman, Saltsjö Boo som vann våren 2010 gjorde upp i sin första match i grupp D. Det blev en klar seger för Tomas med 3-1

Morgonens frågor:

1. Den 22:e januari har en komedi premiär på Intiman med David Batra i huvudrollen. Pjäsen baseras på en populär TV-serie i krigsmiljö skapad av bland annat Rowan Atkinson. Vad heter pjäsen och serien?
Svar: Svarte orm

2. En fråga från lyssnaren Bengt Lundstedt, Tyresö!
Vad heter bolaget som äger och förvaltar hus med stora antikvariska värden i Stockholms stad?
Svar: Stadsholmen

3. 1940 bytte Södra bantorget namn, till vad?
Svar: Medborgarplatsen

4. 2014 fyllde den här innebandyklubben 30 år och deras namn är taget från J.R.R. Tolkiens Sagan om ringen, vad heter klubben?
Svar: Balrog

5. En av de artister som är nominerad till en Grammis för årets svenska album är en åttioåring som 2014 släppte ett album som heter Hommage. Vad heter han?
Svar: Sven Bertil Taube

I morgon möts Jan Olov Andersson och Tomas Rothlin

Frågorna produceras av produktionsbolaget Munck. Vill du vara med och bidra med "Lyssnarfrågor" skicka dem till p4stockholm@sverigesradio.se

Totalt är det 16 tävlande som kommer att göra upp i fyra grupper med fyra deltagare i varje. Grupperna heter A, B, C och D. Varje grupp avgörs genom att alla möter alla i ett gruppspel.

För seger i en match får man en poäng och den som har flest segrar i sin grupp när alla matcher är spelade i gruppen går vidare till semifinal. Om det är två stycken i en grupp som har lika många segrar är det inbördesmöte som kommer att avgöra vem som går vidare.

Vinnaren av Mästarsäsongen får åka till Nerja i Spanien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".