Kistastråket utmed Kolonnvägen i Solna. Lyssnarfoto: Mikael Ström.
Kistastråket utmed Kolonnvägen i Solna. Lyssnarfoto: Mikael Ström.

Hala trottoarer orsakar olyckor

Karolinska: Värsta dagen hittills
0:41 min

Det hala väglaget har gjort flera av sjukhusens akutmottagningar i Stockholms län fått in ovanligt många patienter som halkat och skadat sig.

Orsaken är framför allt hala trottoarer, säger Maria Karlsson som är chefssjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhusets akutmottagning i Solna.

– En av de första patienterna som kom var en patient som var på väg till sjukhuset, för det var ju lika halt här på sjukhusområdet som det var i övriga stan. Men sedan har det stadigt kommit patienter som har ramlat på trottoarer, för där har det varit väldigt dåligt sandat och väldigt halt.

Är det här värsta dagen hittills i vinter?

– Ja, det tror jag faktiskt. Att det är den värsta dagen.

Nu ser det ju ut som om det kommer att växla ganska mycket mellan plus och minus de närmaste dagarna. Vad tänker du om det?

– Då tänker jag att det är väldigt viktigt att det är sandat på trottoarerna. Det är den första åtgärden, istället för att vi laddar för att folk ska halka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".