Presskonferens Djurgården
Presskonferens Djurgården hockey i mitten ordförande Kaarel Lehiste och till höger Marcus Nilsson. Foto: Björn Lindberg /Sveriges Radio.

DIF höll presskonferens för nygammal rekrytering

Ordförande Kaarel Lehiste: Det har funnits en konflikt
4:58 min

Djurgården hockey håller presskonferens för att presentera sin nyrekrytering. Det handlar om Marcus Nilson som lämnade Djurgården 2012 och sedan stämde laget efter en kontraktstvist.

Ikväll får supportrarna på egen hand träffa den nygamla spelaren som fått mycket kritik för sitt agerande.

– Utåt sett, i och med Djurgården har stått mot Marcus Nilsson så ställer ju alla supportrarna upp på Djurgårdens sida och tycker att Marcus inte har agerat på något bra sätt, men det som kommer fram nu när man tittar på det i backspegeln är ju att vi har inte heller agerat på ett korrekt sätt när det blev en konflikt, det brukar krävas två för att komma i konflikt eller två för att dansa.

Marcus Nilsson har alltså varit inblandad i en infekterad kontraktstvist med Djurgården, efter att klubben blivit degraderad från Elitserien till Allsvenskan 2012. Tvisten ledde till att spelarfacket drev den till arbetstdomstolen - där Djurgården förlorade.

Nilsson gick till HV71 och när han senast mötte Djurgården blev han utbuad av Djurgårdsfansen. Efter att det blev känt att Nilsson återvänder till Djurgården har supportrar till och med hotat att klippa sönder sina säsongskort.

Men Kaarel Lehiste står fast vid att Djurgården gjort en bra värvning.

– Jag har även tittat på en del så kallade experter vad de har sagt, alla har ju en positiv bild av Marcus Nilsson som hockeyspelare och vad han kan tillföra i Djurgården hockey. Vi vet vad vi får, vi får en Stockholmskille, vi får en djurgårdare, vi får en kille med stort hjärta, vi får en krigare, passar perfekt in i vår mentalitet. Nu ska vi bara ta en diskussion med våra supportrar ikväll.

Marcus Nilsson själv säger till Radio Stockholm att han inte följer sociala medier och inte har sett vad supportrarna skrivit om honom. Själv ser han fram emot att spela i Djurgårdsfärger igen.

– På med blåstället och gnugga och försöka bidra med så mycket jag kan, liksom. Jag ger hundra procent alltid av mig själv, så förhoppningsvis så vinner vi mycket hockeymatcher.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".