Stefan Backteman Foto:Privat
1 av 3
Stefan Backteman Foto:Privat
Lena Gillberg Foto:Privat
2 av 3
Lena Gillberg Foto:Privat
Utsiktsplatsen Balcón de Europa i Nerja. Foto: CC BY-SA 3.0.
3 av 3
Utsiktsplatsen Balcón de Europa i Nerja. Foto: CC BY-SA 3.0.

Klar seger för Stefan i Spelet om Stockholm

Morgonens match spelades mellan Stefan Backteman från Saltsjö Boo som var mästare våren 2010 och vinnaren av vårsäsongen 2012 Lena Gillerberg från Grödinge. Trots klara segersiffror med 4-1 så var det en spännande match.

Morgonens frågor:

 1. Vem har gjort målningen som pryder taket i Dramatens marmorfoajé?
  Svar: Carl Larsson
 2. I vilken kommun ligger Marabouparken?
  Svar: Sundbyberg
 3. Vad heter operasopranen från Stockholm som verkade som hovsångerska under 1800-talet och står staty på Djurgården?
  Svar: Jenny Lind (Finns på vår 50-kronorssedel)
 4. Vad heter humorgänget från Lidingö där Henrik Dorsin och Per Andersson ingår och som nu sätter upp en revy i Stockholm?
  Svar: Grotesco
 5. Den här musikern från Stockholm kommer på första plats när svenskar i en sifoundersökning tycker till om vem som lever ett drömliv. Han står bakom låtar som The days och Wake me up,vad heter han?
  Svar: Avicii

På måndag morgon är det dags för Stefan att tävla igen då han möter Jan Olov Andersson.

Matchen mellan Jan Olov Andersson och Tomas Rothlin från i går, onsdag, kommer att spelas om på onsdag nästa vecka på grund av ett felaktigt domaslut.

Frågorna produceras av produktionsbolaget Munck. Vill du vara med och bidra med "Lyssnarfrågor" skicka dem till p4stockholm@sverigesradio.se

Totalt är det 16 tävlande som kommer att göra upp i fyra grupper med fyra deltagare i varje. Grupperna heter A, B, C och D. Varje grupp avgörs genom att alla möter alla i ett gruppspel.

För seger i en match får man en poäng och den som har flest segrar i sin grupp när alla matcher är spelade i gruppen går vidare till semifinal. Om det är två stycken i en grupp som har lika många segrar är det inbördesmöte som kommer att avgöra vem som går vidare.

Vinnaren av Mästarsäsongen får åka till Nerja i Spanien.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".