Polis i Skogås centrum, Huddinge. Foto: Bertil Ericson / TT.
Öppnade eld på på restaurangen. Foto: Bertil Ericson / TT.

Livstids fängelse för skott i Skogås

En 22-årig man döms till livstids fängelse för ett mord och ett mordförsök på två män på en restaurang i Skogås i Huddinge i april ifjol.

Det var den 26 april 2014 som en man klev in på en restaurang i Skogås i Huddinge och sköt mot två män. De båda skottskadades allvarligt och en av dem avled av sina skador tre dagar senare.

Enligt tingsrättens de hade två konkurrerande kriminella gäng stämt träff på restaurangen för att lösa en konflikt. Men ett av gänget, som kallas Söderort, hade inga planer på att lösa konflikten fredligt.

När det gäller bevisningen mot 22-åringen som sköt och som var delvis maskerad, fanns det vittnen på restaurangen som kunde se delar av ansiktet. Den man som överlevde sa på sjukhuset att det var 22-åringen som sköt och det finns även olika chattkonversationer.

De tre andra åtalade frikänns från mord och mordförsök. En av dem döms till ett år och åtta månaders fängelse för skyddande av brottsling, en till fem månaders fängelse för vapenbrott och en till sex månaders fängelse för skyddande av brottsling.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".