Marcus Nilson gjorde ett mål och en assist mot HV71. Foto:Marcus Eriksson/TT
Marcus Nilson gjorde ett mål och en assist mot HV71. Foto:Marcus Eriksson/TT
Djurgården-HV71 5-2

Vinst för DIF mot HV71

Viktiga poäng för Djurgården mot HV71
0:54 min

Mötet mellan Djurgården och HV71 tände till ordentligt kort efter nedsläpp. Men inte på isen. I stället var det en duell mellan hemmafansen som hamnade i fokus under inledningen av lördagskvällens SHL-match på Hovet.

Så fort pucken var släppt började en mindre klick skandera: "avgå styrelsen, avgå styrelsen". Ett budskap som har sin grund i att en del supportrar inte gillade klubbens beslut att plocka tillbaka Marcus Nilson, spelaren som efter degraderingen 2012 hamnade i ett kontraktsbråk, tog Djurgården till Arbetsdomstolen - och vann.

– Det där är avslutat. Vet inte vad mer jag ska säga, sade Nilson om situationen.

Gruppens korta ramsa besvarades ständigt med burop från övriga åskådare i arenan, och när Nilson spelade fram Markus Ljungh till 1-0 och själv ökade på till 2-0 övergick all ilska till ett stöd som sedan renderade i ramsan: "Det finns bara en Marcus Nilson".

– Känns kul att det är positivt. Hoppas att alla som fortfarande är förbannade sluter upp. Det är 25 grabbar där inne i omklädningsrummet som förtjänar stöd, sade han och gled snabbt över till att prata om sin egen prestation.

– Jag går in och krigar, kan inte göra så mycket mer. Är kul att det bli något mål ibland men jag vill mest passa in med killarna och komma in i systemet. Det snurrar kanske lite i huvudet, rent speltekniskt, men jag får lära mig för varje dag som går.

36-åringen, som förra veckan tillhörde HV71, var sedan inblandad i flera farligheter, men det var backen Robin Norell och Sebastian Lauritzen som ökade på till 3-0 och 4-0. HV71 reducerade sedan två gånger, genom Christoffer Törngren och Calle Ridderwall, innan Steve Saviano, framspelad av Nilson, fastställde slutresultatet till 5-2.

– Nu är jag i Djurgården och vi behövde tre poäng. Vi gjorde en gedigen insats, och det är det som känns bra, sade han.

Med segern satte hemmalaget stopp på trenden med tre raka förluster.

HV71 fortsätter dock att förlora och är nu uppe i fyra raka utan seger.

– Det känns surt just nu. Vi hade en tid när vi förlorade några matcher, men då spelade vi bra. Då tyckte jag att det var lugnt. Nu är prestationen för låg för att jag ska känna mig helt nöjd, sade tränaren Andreas Johansson.

TT: Hur ska ni få ordning på situationen?

– Vi måste ta tag i det här. Vi måste hitta ny energi. Vi ska inte överanalysera läget men ändå gå till botten med det här. Sedan får vi gå vidare.


MATCHFAKTA

Djurgården-HV71 5-2((2-0, 1-0, 2-2))

Första perioden: 1-0 (13.20) Markus Ljungh (Marcus Nilson, Sebastian Lauritzen) spel fem mot fyra, 2-0 (17.25) Marcus Nilson (Markus Ljungh, Markus Nordlund) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3-0 (4.29) Robin Norell (Markus Ljungh).

Tredje perioden: 4-0 (5.32) Sebastian Lauritzen (Markus Ljungh) spel fem mot fyra, 4-1 (7.20) Christoffer Törngren (Chris Campoli, Mattias Karlsson) spel fem mot fyra, 4-2 (8.08) Calle Ridderwall (Björn Melin, Erik Christensen) spel fem mot fyra, 5-2 (17.02) Steve Saviano (Marcus Nilson) mål i tom kasse.

Skott: 24-21 (8-7, 9-3, 7-11).

Utv, Djurgården: 5x2. HV71: 7x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 6 922.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".