Läraren Krister Cederlund, LBS Kreativa gymnasiet med eleverna Zacharias Nilsson och Sophie Malmberg
Läraren Krister Cederlund, LBS Kreativa gymnasiet med eleverna Zacharias Nilsson och Sophie Malmberg. Foto: Björn Lindberg/Sveriges Radio

De skapar morgondagens datorspel under 48 timmar

Läraren Krister Cederlund: Detta pågår över hela världen.
4:30 min

I helgen hålls en sorts maraton i programmering av datorspel. LBS Kreativa Gymnasiumet i Stockholm deltar i världsevenemanget som håller på i 48 timmar.

Krister Cederlund, lärare på LBS Kreativa gymnasiet berättar om helgen aktivitet. Än har de inte fått klart med allt uppgifter, som är hemliga in i det sista.

– Över hela världen jobbar man på samma tema, men det är hemligt. Vilken får vi veta under fredagkväll.

Zacharias Nilsson, går 1:a året på spelgrafik. Sophie Malmberg, går 1:a året på systemutveckling berättar om varför de är med i evenemanget.

– Man lär sig så himla mycket. Jag tycker om spel. Det är den moderna underhållningsformen, säger Sofie om varför hon är med.

Zacharias tror inte att de kommer att skapa nästa världssuccé.
– Med tanken på att vi bara har 48 timmar, så får vi väl se. Men idéen är ju bara att få fram en prototyp och sen får man fortsätta jobba på det, helt enkelt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".