Meja
1 av 3
Meja bakom micken på Musikplats Stockholm. Bild: Lars-Åke Gustavsson/SR
orkestern
2 av 3
Tremannabandet utgjordes av den något ovanliga uppsättningen gitarr/baskagge, bas och keyboard/munspel. Bild:Lars-Åke Gustavsson
Meja intervjuas
3 av 3
I intervjun berättade Meja bland annat om varför hon bestämde sig för att hjälpa en amerikansk fånge i isoleringscell. Bild: Lars-Åke Gustavsson/SR

Meja sjöng för isolerad fånge

Pop, rock, folk och dans. Och en låt om en fånge i USA. Meja bjöd på mycket när hon uppträdde på Musikplatsscenen.

Det var när Meja läste om Albert Woodfox, en man som suttit i isoleringscell i USA i över 40 år, som hon bestämde sig för att hon ville göra något. Då skrev hon låten Yellow Ribbon som nu också används av Amnesty International som uppmärksammat Woodfox situation.

Yellow Ribbon var en av de låtar Meja framförde på musikplatsscenen inför en publik som både klappade och sjöng med. I övrigt har Meja en diger repertoar att välja från och det blev både gammalt och nytt och pop och rock. Hennes stora genombrottssång "Its all about the Money" spelade hon dock inte. Det vill säga om man inte kunnat ta sig till Radiohuset och se konserten live, för när programtiden var slut bjöd Meja publiken på en improviserad version av sin dunderhit.


Mer om Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".