Sofia Hultin är konstnären som arrangerar lesbiska stadsvandringar i Tensta. Foto: Max Pröckl / Sveriges Radio
Sofia Hultin är konstnären som arrangerar lesbiska stadsvandringar i Tensta. Foto: Max Pröckl / Sveriges Radio

Gå på lesbisk stadsvandring i Tensta

Följ med på lesbisk stadsvandring i Tensta
6:55 min

Är det problematiskt att vara gay i Stockholms förorter? Nu kan man gå en Lesbisk stadsvandring i Tensta och höra historier på vägen.

Konstnären Sofia Hultin är den som håller i stadsvandringarna:

– Det är ju då en lesbisk stadsvandring, och tanken med det är att lyfta upp den lesbiska historien som är väldigt osynliggjord både inom den normativa historien och även hbtq-historien där homosexuella mäns historia har fått ta lite mer plats än lesbiskas, säger hon.

Ja vi är utanför Tensta konsthall nu uppe på Tensta torg i Tensta centrum där en av de här historierna har utspelat sig, kan du ge oss ett litet smakprov?

– Nu här bakom oss så ligger det lite bostadshus och i ett av de här husen så tar en fantastisk kärlekshistoria sin början, och den här kärlekshistorian löper som en röd tråd genom hela stadsvandringen. Det är i en av de här lägenheterna som två tjejer träffades då som idag är tillsammans när den ena då knackade på för att kolla på ett ledigt rum. Sen så får man under stadsvandringen följa hur de går på första dejter och blir kära i vandra och i slutet.. nä jag ska inte avslöja för mycket men det är liksom väldigt romantiskt och väldigt storslaget, säger Sofia Hultin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".