Polisen har spärrat av platsen där kvinnan hittades död. Foto: Christine Olsson/TT
Polisen har spärrat av platsen där kvinnan hittades död. Foto: Christine Olsson/TT

Misstänkt mord i Sigtuna

Teknisk undersökning på platsen.
1:36 min

En kvinna som anmäldes försvunnen tidigare under lördagen har hittats död i Mälaren vid Sigtuna. En man i 40-års åldern är anhållen misstänkt för mord.

– Vi fick ett samtal vid tolvtiden, från en person som var orolig för en väninna som inte hade avhörts, vi inledde en insats för att leta efter den försvunna kvinnan, berättar Sven-Erik Olsson mediainformatör vid kommunikationscentralen i Stockholm.

Ett par timmar senare hittades en kvinna död i vattnet och kunde identifieras som den eftersökta kvinnan. Strax därefter greps en man i 40-års åldern och en förundersökning gällande mord är inledd. 

– Han har gripits i anslutning till platsen där kvinnan anträffades, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen väljer i nuläget att inte kommentera om den misstänkte mannen och den döda kvinnan kände varandra. Polisen vill inte heller berätta om kvinnan eller mannen hör hemma i Sigtuna. Det finns inga uppgifter om att fler personer skulle vara inblandade i det misstänkta mordet. 

Polisen arbetar nu med en teknisk undersökning på platsen som kommer att fortsätta på söndagen. Polisen har också knackat dörr i området och försökt komma i kontakt med vittnen.

Mannen är nu anhållen misstänkt för mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".