Carolina Nilsson, Ung vänster.
1 av 2
Carolina Nilsson, Ung vänster. Foto: Sara Cosar/Sveriges Radio
Plastband med nazistisk propaganda satt upp utanför Kärrtorps gymnaisum på måndagskvällen. Foto: Karolina Nilsson/privat bild
2 av 2
Plastband med nazistisk propaganda satt upp utanför Kärrtorps gymnaisum på måndagskvällen. Foto: Karolina Nilsson/privat bild

Efter de nazistiska plastbanden planeras en kärleksmanifestation

Carolina Nilsson, Ung vänster: Det kändes jobbigt.
1:04 min

Under natten har plastband med nazistisk propaganda satts upp på flera ställen i Stockholm. Bland annat utanför Kärrtorps gymnasium i södra Stockholm, vid Stadshuset och på Nynäsvägen, det rapporterar Metro.

En av rektorerna för Kärrtorps gymnasium säger till P4 Radio Stockholm att de polisanmält händelsen och att de tycker det är tråkigt när nazistisk propaganda sätts upp på skolan.

Ikväll kommer också det genomföras en så kallad kärleksbombning på Kärrtorps gymnasium där blommor och lappar sätts upp.

Runt om på flera nyhetsredaktioner har även nazistiska plastband satts upp med uppmaningar att inte uppmärksamma 70-årsdagen av Förintelsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".