Leksand slog Djurgården. Foto: TT Nyhetsbyrån
Leksand slog Djurgården. Foto: TT Nyhetsbyrån

Djurgården förlorade streckmatchen mot Leksand

Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi efter förlusten mot Leksand
1:56 min

Tisdagskvällens möte med Leksand slutade med en ny förlust, 1-4, och klubben dras allt mer in i striden kring SHL-ishockeyns kvalstreck. 

Leksand började matchen bäst. Under de första tio minuter skapade hemmalaget långa anfall och en hård press i Djurgårdens zon. 

Det var först när Leksand drabbades av två utvisningar som gästerna spelmässigt kom in i matchen, och dessutom tog ledningen i powerplay efter 18.28. Det var Marcus Högström som sköt ett stenhårt skott från blålinjen som gick i nät.

Leksand svarade snabbt och när matchklockan visade 2.37 in i andra perioden hade Dalalaget både kvitterat och tagit ledningen. Båda målen kom när Leksand spelade powerplay.

Johan Ryno, som är en viktig spelmotor för Leksand i det spelmomentet, säger till Radiosporten:

– Det var skönt att göra mål, vi har varit bra i powerplay på slutet. Nä vi fick hål på dem i andra perioden spelade vi ganska bra.

Därefter hände det inte mycket i mellanperioden, som bjöd på en tråkig och ganska händelsefattig ishockey. Det var bara Leksand som hade ett par halvchanser.

I tredje perioden försökte Djurgården att öka tempot, men spelarna tröttnade snabbt. I stället var det Leksands Johan Ryno som gjorde det avgörande 3-1-målet efter 8.38.

Djurgården reste sig aldrig efter den smällen.

Leksand, som inom fyra dager vunnit viktiga matcher mot både Brynäs och Djurgården, ökar avståndet till kvalstrecket och är nu bara två poäng efter Djurgården som hotas av kvalspöket.

– Jag hoppas vi hittat spel som gör att vi kan klättra i tabellen. Vi tar oss uppåt, säger Johan Ryno till Radiosporten.

Nu gäller det för Djurgården att också vinna utanför 08-området, annars kan de få en mycket jobbig avslutning på säsongen.


MATCHFAKTA

Leksand-Djurgården 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (18.28) Marcus Högström (Marcus Sörensen, Joakim Eriksson) spel fem mot fyra. 

Andra perioden: 1-1 (0.52) Linus Hultström (Johan Ryno, Toni Kähkönen) spel fem mot fyra, 2-1 (2.37) Tomi Sallinen (Johan Ryno, Toni Käkhonen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (8.38) Johan Ryno (Mattias Ritola, Brian Connelly), 4-1 (18.34) Tomi Sallinen (Fredrik Händermark, Jens Bergenström).

Skott: 31-30 (9-11, 13-9, 9-10).

Utv, Leksand: 4x2. Djurgården: 4x2.

Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn, och Mikael Nord, Arboga.

Publik: 6 145.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".