Järnvägsbron i Årsta. Foto: Trafikverket.
Järnvägsbron i Årsta. Foto: Trafikverket.

Rösta på vad tågbron ska heta

Över 1 500 namnförslag kom in. Nu har tre valts ut till P4 Stockholms omröstning. Var med och bestäm vad Citybanans tågbro mellan Älvsjö och Årstaberg ska heta.

Omröstningen är avslutad.

Järnvägsbron mellan Årstaberg och Älvsjö godsbangård är 1,4 kilometer lång, vilket gör den till Sveriges fjärde längsta järnvägsbro.

Det stora bygget började för fyra år sedan och nu är konstruktionen klar. Nu återstår arbetet med att lägga spår och montera signalanläggning.

År 2017 ska bron börja användas av norrgående fjärr-, regional- och godståg.

Men det finns ett krux. Bron har inget namn. Trafikverket bad därför P4 Stockholms lyssnare om hjälp med att döpa bron. Under tre dagar strömmande förslagen in och nu har juryn valt ut tre av totalt 1 500 namnförslag.

Jenny Ryderstedt på Trafikverket är överväldigad av lyssnarnas engagemang och tackar för alla förslag.

Vi kunde aldrig tänka oss att det skulle få ett sådant genomslag, säger hon.

Det förslag som får flest röster i omröstningen blir det officiella namnet på tågbron. Namnet kommer att ristas in i bron, liksom namnet på den person som kom med förslaget.

Vinnaren får dessutom en förhandsvisning av bron.

Lyssna på P4 Stockholm 103,3 på torsdag klockan 08.30.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".