Invigning av kulturskolan i Märsta. Foto: Mårten Randberg/Sveriges Radio
1 av 2
Trumpetfanfar under invigningen. Foto: Mårten Randberg/Sveriges Radio
Sigtuna kulturhus. Foto: Mårten Randberg/Sveriges Radio
2 av 2
Tidigare har både nytt bibliotek och en ny konsthall byggts och de olika delarna av Kulturhuset binds samman med en ljusgård. Foto: Mårten Randberg/Sveriges Radio

Sigtunas kulturhus slår upp portarna

Mål att locka fler barn och unga
1:18 min

Idag invigs det nya kulturhuset i Märsta i Sigtuna i husets vinterträdgård. Det är 3 000 kvadratmeter kulturskola fördelat på tre våningsplan.

– Det är en av de större satsningarna i Sverige skulle jag vilja påstå, säger Anders Elers Ivarsson som är chef för Sigtuna kulturskola.

Sigtuna har gjort en storsatsning på kultur i kommunen. På lördagen öppnar portarna till det nya kulturhuset. Det är 3000 kvadratmeter kulturskola fördelat på tre våningsplan.

Tidigare har det byggts ett nytt bibliotek och en konsthall. Kultuskolan, som invigs i dag, är den sista delen i anläggningen. De olika delarna binds samman med en ljusgård.

I huset finns det danssalar, rum där man kan måla, brännugn, teatersal och sist men inte minst en konsertsal.

– Målet är att erbjuda alla barn och ungdomar att någon gång under ett läsår få komma till kulturskolan och titta på en föreställning eller ta del av vårt utbud, säger Anders Elers Ivarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".