Bullrigt bygge bredvid Gröndalsgårdens förskola (t h). Foto: Robin Oljelund Kjellberg.
Bullrigt bygge bredvid Gröndalsgårdens förskola (till höger). Foto: Robin Oljelund Kjellberg.

Barn kan få lämna bullrig förskola

Förskolechef: Vi tittar på alla möjligheter
1:34 min

Efter kritiken mot utomhusmiljön på förskolan Gröndalsgården kan verksamheten komma att flyttas. På grund av kraftigt byggbullret måste barnen ha hörselskydd på sig när de är ute.

– Om det finns tomma lägenheter i servicehus eller kanske en öppen förskola som kan fungera för en evakuering. Vi tittar på alla de möjligheter som finns i vår stadsdel, säger Yvonne Goldberg, förskolechef på Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning i Stockholm.

Och när kommer ni göra en flytt i så fall?

– Vi har ett föräldramöte den 11 februari och innan dess förväntar vi oss att vi ska ha en lösning på det här, säger Yvonne Goldberg.

Samtidigt fortsätter spränings- och schaktningsarbetet mittemot förskolan på Lövholmsvägen och bullret utomhus är högre än de tillåtna riktvärdena enligt de mätningar som stadsdelen själv har gjort.

Något som Camilla Norr har märkt av på sin fyraåriga son Elias som går på storbarnsavdelningen på Gröndalsgården.

– Jag tycker det är helt absurt att barnen ska springa runt med öronkåpor och att personal springer runt med öronproppar. Jag vet inte riktigt hur de kommunicerar med varandra. Och jag märker själv på min son att han har blivit betydligt skrikigare hemma. Han hör typ ingenting längre. Så det har inte varit något positivt det här.

Ska vara passande lokaler

Men Camilla Norr är positiv till en flytt av förskoleverksamheten fram till april då sprängningsarbetet ska vara klart - om barnen på Gröndalsgården får komma till passande lokaler.

– Ja som det är nu är det varken bra för barnen eller personalen. Men jag tror det kan vara ganska svårt att hitta en lokal som passar för den här verksamheten. Om man inte hittar just ett gammalt dagis eller något liknande, säger Camilla Norr.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".