STOCKHOLM 2013-03-07 Hammarbyjubel sedan Kalle Spjuth gjort 2-1 under semifinal 3 i bäst av 5 i SM-slutspelet i bandy mellan Hammarby IF och Edsbyns IF Bandy på Zinkensdamm i Stockholm på torsdagen. Foto Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX
Arkivbild. Foto: Bertil Enevåg Ericson / Scanpix

Hammarby vann toppmötet på Zinken

Stefan X:et Erixon efter Hammarbys seger mot Sandviken
2:50 min

Tabellfyran Hammarby besegrade serieledande Sandviken med 6-5 i fredagskvällens toppmatch i elitserien i bandy.

Tabellfyran gick till halvtidsvila i ledning med 2-1 och tio minuter in i den andra halvleken ökade Ulf Einarsson på till 3-1. Mål av Dennis Henriksen och Patrik Nilsson, hans andra för kvällen, gjorde att Sandviken kom i kapp. Men ett nytt mål av Einarsson och var sin fullträff av David Gilljam och Kalle Spjuth gjorde att Hammarby till slut stod som segrare.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match, det var inte lätt att spela på den isen vi hade i dag. Men vi skapade väldigt mycket målchanser med tanke på förhållandena, säger Stefan Erixon.

Desto mindre dramatiskt var det i Västerås match mot Ljusdal. Tabelltvåan Västerås vann till slut med 15-0 efter sex mål av Jonas Nilsson och fyra mål av Ted Bergström. I och med segern är Västerås tre poäng efter Sandviken och har dessutom en match tillgodo på serieledaren.

Striden om slutspelsplatserna är i praktiken över sedan tabellnian Vetlanda föll hemma mot åttondeplacerade Villa med 2-8. Med fyra omgångar kvar är Villa sju poäng före Vetlanda.


MATCHFAKTA

Kungälv-Sirius 4-3(3-2)

Kungälv: Mathias Johansson, Axel Ekholm, Anssi Hänninen, Lukas Persson. Sirius: Ilja Grachev 2, Mattias Hammarström.

Publik: 615.


Broberg-Söderhamn-Bollnäs 1-4(1-1)

Broberg-Söderhamn: Stefan Larsson. Bollnäs: Oskar Olsson, Daniel Berlin, Tobias Björklund, Marcus Ståhl.

Publik: 2473.


Hammarby-Sandviken 6-5(2-1)

Hammarby: Ulf Einarsson 2, Kalle Spjuth, Gilljam Adam, Jesper Jonsson, Stefan Erixon. Sandviken: Patrik Nilsson 2, Erik Pettersson 2, Dennis Henriksen.

Publik: 4875.


Edsbyn-Vänersborg 3-3

Edsbyn: Joel Edling 2, Felix Pherson. Vänersborg: Joakim Hedqvist, Christoffer Fagerström, Mikko Lukkarila.

Publik: 1532.


Vetlanda-Villa-Lidköping 2-8(2-1)

Vetlanda: Pontus Blomberg, Joakim Andersson. Villa-Lidköping: Jesper Bryngelson 4, David Karlsson, Tim Persson, Martin Johansson, Daniel Andersson.

Publik: 1334.


Västerås SK-Ljusdal 15-0(8-0)

Västerås SK: Jonas Nilsson 6, Ted Bergström 4, Anders Bruun, Jacob Bucht, Tobias Holmberg, Patrik Sjöström, Max Mårtensson.

Publik: 823.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".