Tiggare på Sveavägen Foto:Helena Björk/Sveriges Radio
En kvinna som tigger på Sveavägen i Stockholm. Foto:Helena Björk/Sveriges Radio

Två demonstrationer med koppling till tiggeri

En demonstration mot tiggeri och en till stöd för EU-migranter i Stockholm hölls i dag på Gullmarsplan i södra Stockholm. I den ena deltog endast en person.

Under söndagen hölls två demonstrationer på samma plats. En demonstration var emot tiggeri och den andra, som var en motdemonstration, hölls i solidaritet med EU-migranterna.

Den första demonstrationen är enligt tidingen Metro anordnad av rumäner som blir ihopväxlade med EU-migranter. De planerade att vandra från Gullmarsplan till Hötorget i centrala Stockholm. Enligt polisen beräknade de att bli cirka 35 personer. Men endast en person deltog i demonstrationen, mannen gick dock den planerade vägen enligt polisen.

Motdemonstrationen var anordnad av flera anställda på Systembolaget vid Gullmarsplan och Systembolagets syndikalistförening. På sociala medier har runt 400 personer skrivit att de ska delta och enligt polisen hade ett sextiotal personer samlats på torget på Gullmarsplan under söndagen.

Polisen hade patruller på plats men behövde inte ingripa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".