Hammarby bandy
Hammarby bandy här fotograferade på Zinkensdamms IP. Foto: Tomas Oneborg/ TT

Hammarby överkörda av Villa Lidköping

Magnus Brodén: Man kan inte diskutera bort 9-4
3:21 min

Efter flera vinster blev Hammarby igår besegrade av Villa Lidköping. Laget utklassade Hammarby med 9-4 på hemmais.

Villa var klasser bättre än Bajen inför drygt 3400 personer i Lidköping. Efter en halvtimmes spel hade hemmalaget slått an tonen ordentligt.

Jesper Eriksson placerade in 1-0 i den åttonde minuten. Daniel Andersson fixade 2-0 i ett friläge efter att ha blivit läckert serverad av Lars Fall med en väl avvägd lyftning och David Karlsson satte 3-0. Utöver det hade Villa bränt en straff genom Jesper Bryngelson precis i matchupptakten.

Hammarby agerade lojt och såg tröga ut. Möjligtvis hade den täta fredagsdrabbningen mot Sandviken (seger med 6-5) satt sina spår hos Stockholmslaget och även om gästerna skapade en hel drös med hörnor (åtta stycken) i första halvlek så hade Villa matchen i sin hand.

Visserligen kom en kuslig Hammarbyreducering till 3-1 precis i slutet av första halvlek då Adam Gilljam lyfte in en hörna men Villa gick på knock direkt i andra halvlek.

Daniel Andersson gjorde då två mål inom loppet av lika många minuter. Först blev han serverad öppet mål av David Karlsson och strax därefter så bemästrade han en hög boll och hängde in 5-1 som stängde matchen.

Andersson var tillsammans med David Karlsson och Lars Fall matchens förgrundsfigurer.

Avslutningen blev rena målfyrverkeriet där det var nätrassel i parti och minut. Värt att lyfta fram var Johan Malmquists projektil på hörna som innebar 6-1 och junioren Filip Floréns 8-2 mål i den 81:a minuten.

I och med segern så klev nu Villa upp på sjunde plats i tabellen och passerade Broberg Söderhamn. Faktum är att Lidköpingslaget nu bara är två poäng bakom Vänersborg och just Hammarby i tabellen och endast fyra pinnar skiljer upp till en topp fyra placering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".