Helena Sundberg, Trafikverket, Daniel Kronjak Nordqvist (M), kommunalråd Huddinge, Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm, Chris Heister, landshövding och Catharina Elmsäter-Svärd (M), infrastrukturminister under en byggstartsceremoni för Förbifart Stockholm.
Byggstartsceremoni för Förbifart Stockholm. Foto: Pontus Lundahl.

Boende samlas till möte om Förbifarten

Jessika Ahlström: Inte så många har blivit lyssnade på
1:01 min

Förbifart Stockholm med sex filer planeras alldeles utanför deras balkonger och fönster, ikväll samlas boende i Akalla och runt Järvafältet till ett möte. 

Boende i Akalla och runt Järvafältet som kommer att få den sexfiliga motorvägen Förbifart Stockholm alldeles intill sina bostäder känner sig överkörda. Det säger Jessika Ahlström som är med och arrangerar ett informationsmöte i Husby ikväll:

- Här ute är det inte så många som har fått dela med sig av sina åsikter, eller blivit lyssnade på. Tanken är väl egentligen mest att informera och sedan också att få igång en debatt om det här. Så att det lyfts upp, säger Jessika Ahlström. 

Jessika kommer själv att beröras av bygget genom att hon bor på den sida som ligger närmast uppfarten från Förbifarten och hon tror att hon kommer att påverkas av både buller och partiklar.

Nu är hon med och anordnar det möte som ska hållas i Husby ikväll och hoppas att det ska leda till en fortsatt diskussion om hur det ska bli en förbättrad situation för de som bor i området.

- Jag hoppas ju att det leder till något som är positivt, både för dom som ska använda Förbifarten men även för oss som bor här och som blir utsatta för den dygnet runt, säger Jessika avslutningsvis. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".