Ola Salo. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Ola Salo. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.

Ola Salo laddar för soloalbum

"Lust att skriva korta, snärtiga låtar igen"
2:03 min

Ola Salo har sedan splittringen av The Ark fokuserat på musikaler och tv-program. Men nu växlar han in på popmusikspåret igen. 

Arbetet med att skriva låtar och göra demos började för ganska länge sedan. Nu har Ola Salo precis börjat spela in den nya albumet.

– Det känns jättebra. Det här är egentligen den sista fasen efter allt förarbete, säger han i Musikplats Stockholm.

Ola Salo spelade i The Ark i 20 år. Här fick han utlopp för all sin kreativitet, men längtade efter att få fördjupa sig musikalist. och inte bara göra tre minuter långa låtar som kan funka i radio.

Efter att bandet slipttrades gjorde Ola Salo rockoperan Kult som sändes i Sveriges Radio. Här fick han göra ett två timmar långt musikdramatiskt verk.

– Att jobba i det gigantiska musikformatet, och att att leva ut den här Wagner-drömmen, gjorde att jag fick en lust att skapa de här enkla, tydliga korta låtarna. Jag började hitta tillbaka till en lust att skriva korta, snärtiga låtar.

Mer om Musikplats Stockholm hittar du här

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".