Brobyggen medför ofta trafikproblem.Foto Tomas Oneborg / SVD / TT
Brobyggen medför ofta trafikproblem.Foto Tomas Oneborg / SVD / TT

Brorivning på E18 kan medföra långa köer

"Kan bli en del trafiktrassel"
1:05 min

Den nya bron över E18 i Viggbyholm är nu färdigbyggd och under helgen rivs den gamla bron.

Men det riskerar bli en hel del störningar och begränsad framkomlighet fram till den 9 februari, alltså på måndag morron, då allt ska vara klart.

Jan-Erik Gunnestedt, Trafikverkets projektledare för brobygget säger att själva rivningen troligen kommer gå utan problem. Det handlar mer om trafiken runt byggarbetsplatsen, och framkomligheten som kan vara lite problematisk under helgen.

Vid det här brobygget vid Viggbyholm är det nu dags för allra sista etappen - rivningen av den gamla bron. Av säkerhetsmässiga skäl går det inte att dela upp arbetet i etapper, det måste utföras i ett svep nu under helgen, säger Jan-Erik Gunnestedt.

Trafiken kommer istället att ledas förbi arbetsplatsen via av- och påfartsramper, och det kan medföra en hel del köbildning, säger han.

– Men vi har försökt informera de som ska förbi platsen att de kan ta andra vägar om man inte nödvändigt måste in till själva Täby.  Det finns också illustrationer både på Trafikverkets och på projektets hemsida, där det framgår vilka alternativa vägar som finns, säger Trafikverkets projektledare Jan-Erik Gunnestedt till P4 Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".