Anne Sofie von Otter
1 av 2
Opera- och konsertsångerskan Anne Sofie von Otter. Foto: Dan Hansson/SVD
Grammygala i Los Angeles. Foto: AFP Photo / Frederic J. Brown / TT.
2 av 2
Grammygala i Los Angeles. Foto: AFP Photo / Frederic J. Brown / TT.

Stockholmare prisade på Grammygalan

Mezzosopranen Anne Sofie von Otter och musikproducenten Max Martin vann pris på den amerikanska Grammygalan i Los Angeles.

Anne Sofie von Otter tog emot pris tillsammans med pianisten Bengt Forsberg i kategorin Bästa klassiska album av en soloartist för skivan "Douce France". Varken von Otter eller Forsberg var dock på plats i Los Angeles för att ta emot priset.

Även Max Martin fick pris som bästa producent, icke-klassisk musik, för samarbetet med bland andra Katy Perry och Taylor Swift.

Grammygalan pågick i Los Angeles hela natten svensk tid och det finns fler svenska vinstchanser.

Däremot blev det inga statyetter för varken Robyn, som var nominerad tillsammans med Röyksopp, eller Little Dragon. Priset för bästa dans-/electronicaalbum gick i stället till Aphex Twin.

Regissören Jonas Åkerlund, som var nominerad i kategorin bästa musikfilm för "Beyoncé & Jay Z: On the run tour", blev också utan pris.

Låtskrivarduon Max Martin och Johan "Shellback" Schuster är nominerade i de prestigefyllda kategorierna årets låt och skiva för sitt samarbete med Taylor Swift på hitlåten "Shake it off".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".