Barnböcker
Barnen i Nynäshamn lånar mest i länet. STOCKHOLM 20101201 Barnböcker. Foto: Sören Andersson /TT

Elever lovas upprustade skolbibliotek

Satsning på skolbiblioteken i Södertälje lovar kommunalråd
2:29 min

Trycket på Stadsbiblioteket i Södertälje är stort. Skolklasserna köar för att få komma dit för att få tillgång till de böcker dom behöver och vill ha, och personalen har tvingats införa restriktioner för att hålla ordning. Nu lovar kommunalrådet i Södertälje att skolbiblioteken ska bli bättre.

Elof Hansjons, (S), kommunalråd i Södertälje och ordförande i utbildningsnämnden säger att det är otroligt viktigt att den här nära delen, det som finns på skolan kan understödja läraren och elevernas vilja att läsa och möjligheter att läsa.

--Vi har en arbetsgrupp där Stadsbiblioteket är med oss och jobbar som handlar om att utveckla alla skolbibliotek i Södertälje. Under våren hoppas vi kunna lyfta alla våra kommunala skolbibliotek till en god mininivå.

--Vi ska ha skolbibliotek för att vi tror på skolbibliotek som ett sätt att utveckla elevernas kunskap och förmåga att att lära sig svenska och läsa svenska. Så vi har stora ambitioner när det gäller skolbiblioteksområdet, säger Elof Hansjons, (S), kommunalråd i Södertälje och ordförande i utbildningsnämnden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".