Två poliser framför en polisbil. Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ytterligare en häktad efter stor ekobrottsrazzia

Utredningen efter ekobrottsrazzian i Södertälje och Botkyrka i förra veckan växer. I dag häktades ytterligare en person misstänkt för grovt bedrägeri och imorgon hålls häktningsförhandlingar mot tre personer till.

Sen tidigare sitter sju personer häktade i härvan misstänkta för att lurat till sig miljonbelopp från Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Det ska ha skett genom påhittade anställningar i föreningar.

Ekot kunde förra veckan berätta om hur svenska myndigheter under flera års tid jobbat tillsammans för att komma åt den grova organiserade brottsligheten.

16 personer, tillhörande det så kallade Södertäljenätverket, dömdes i höstas till långa fängelsestraff för en lång rad olika brott.

När nyheten kom förra veckan, om att ett antal personer gripits under kvällen den 3 februari, stod det snart klart att detta är en del av insatsen mot grov organiserad brottslighet i Sverige.

Totalt begärdes alltså fem personer häktade i härvan i dag, en häktades och en släpptes på fri fot. Förhandlingar mot de resterande tre hålls imorgon i Södertörns tingsrätt.

Den huvudmisstänkte mannen i ekobrottsrazzian har en tung position inom den syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige. Han har enligt kyrkan kopplats bort från allt styrelsearbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".