Rulltrapporna i Östermalmstorg är stoppade efter olycka i lördags. Foto: Max Pröckl/Sveriges Radio.
Tuunelbaneresenärer måste gå i rulltrappan. Foto: Max Pröckl/Sveriges Radio.

Rulltrappor stoppade i morgonrusningen

SL:s Suss Forssman Thullberg: Vi tar inga risker
3:25 min

Efter lördagens olycka, då en kvinna fastnade med benet i en trasig rulltrappa på Östermalmstorgs t-bana, har SL av säkerhetsskäl beslutat att stänga av 29 rulltrappor i tunnelbanan.

Totalt berörs sju stationer i innerstaden av avstängningen; Östermalmstorg, T-centralen, Slussen, Mariatorget, Zinkensdamm, Hornstull och Skanstull. Avstängningen omfattar samtliga rulltrappor på Östermalmstorg och Zinkensdamm. På övriga stationer finns alternativa uppgångar med fungerande rulltrappor.

SL uppmanar nu resenärer att om möjligt välja annan färdväg eller stiga av/på vid andra stationer. Risken för omfattande trängsel är i nuläget mycket stor.

Det var på lördagseftermiddagen som steget i rulltrappan gick sönder och en kvinna fastnade med ett ben. Hon satt fast i över en timme innan hon kunde befrias.

Det är ännu oklart vad som orsakade lördagens olycka och i väntan på resultat från pågående utredning har SL beslutat att samtliga rulltrappor av samma modell ska stängas av.

Det är ännu inte klart hur länge avstängningarna bedöms vara nödvändiga.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".