Brandmän på väg ned i rulltrappan på Östermalmstorgs tunnelbanestation för att undsätta en kvinna som fastna på lördagen
Brandmän fick hjälpa kvinnan loss. Foto:Johan Nilsson / TT

Kvinna kan förlora benet efter olycka i rulltrappan

Rulltrapporna stängda tills utredningen om olyckan är klar
0:55 min

Den kvinna i 70-årsåldern som i lördags fastnade i en rulltrappa riskerar att förlora sitt ben.

Det var i lördags som steget i rulltrappan vid Östermalmstorgs tunnelbanestation plötsligt gick sönder och kvinnan fastnade med ett ben. Hon satt fast i över en timme innan räddningstjänsten kunde hjälpa henne loss.

Kvinna fördes med ambulans till sjukhus. Under dagen genomgår hon sin andra operation. Efter den visar det sig om hon kan behålla sitt skadade ben eller inte.

Händelsen utreds fortfarande som vållande till kroppsskada, enligt polisens utredare Ulf Höglund.

Vad som orsakade olyckan är oklart. Saken ska utredas. Under tiden har SL valt att stänga av alla rulltrappor av samma modell. Till en början handlade det om ett 30-tal rulltrappor i Stockholm, men under måndagen utökades stoppet till omkring 40 rulltrappor i anslutning till olika tunnelbanestationer.

– Vi vill inte ta några risker att det här ska upprepas igen, innan vi har fått klart för oss vad det var som var orsaken, säger Suss Forssman Thullberg på SL.

SL har extra personal ute på plats vid de tunnelbanestationer som berörs av stoppet. Personalen informerar resenärerna och hjälper dem att ta sig till hissar.

– Vi har förståelse för att det här ställer till besvär, men vi gör vad vi kan för att underlätta. '

Hur länge tror du att det kommer vara avstängt?

– Det kan vi inte svara på förrän vi är färdiga med utredning av vad som orsakade olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".