Stockholms stadion. Arkivfoto: Hans T Dahlskog /Scanpix.
Stockholms stadion. Arkivfoto: Hans T Dahlskog/TT.

Stadion rustas för damallsvenskt spel

Bjuggren (S): Det är riktigt bra för fotbollen i Stockholm
1:23 min

Ikväll väntas idrottsnämnden i Stockholm ta beslut om att anpassa Stockholms stadion på Östermalm för allsvensk damfotboll.

I praktiken innebär det att arenan får 800 platser med ryggstöd under tak. Tanken är att Djurgårdens damer som just nu ligger två i elitettan ska kunna spela på Stadion om laget går upp i allsvenskan.

Det här gäller också Brommapojkarnas plan vid Grimsta, igår beslutade kommunfullmäktige att den ska anpassas för herrallsvenskt spel.

Politikerna har länge varit överens om att anpassa de här två, men däremot har upprustningen av Hammarby damers Kanalplan på Södermalm inte varit lika självklar.

Men den styrande majoriteten har tillsammans med Folkpartiet bestämt att den ska rustas och i vår väntas ett genomförandebeslut tas även för Kanalplan.

Emilia Bjuggren, socialdemokratiskt idrottsborgarråd i Stockholm, säger att de här lagen är beroende av att spela nära sin hemmapublik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".