Love Antell på plats i vår studio. Foto: Jenny Goldkuhl/ Sveriges Radio
Love Antell på plats i vår studio. Foto: Jenny Goldkuhl/ Sveriges Radio

Love Antell tar med allvaret i musiken

Barn av Amerika - Love Antell
6:50 min

Love Antell släpper idag albumet som heter Barn av Amerika - en politisk platta om att tvingas lämna sitt land.

Barn av Amerika är en temaskiva som kom att handla om migration.

– Låtarna växte fram till att handla om ett politiskt ämne, säger Love Antell. Man lämnar ett land för ett annat, eller en mindre ort till en större stad.

Love Antell säger att temat redan finns i många andra musikgenrer - country, reggie, blues och inte minst svensk hiphop. En stor del av inspirationen hittade han när han var på spanska solkusten och bodde på vänners lantställen.

– Ögonen blir som tefat när man är ute och reser och man får mycket uppslag. Spanien har varit väldigt drabbat av kris och folk i min egen ålder satt och tiggde på gatorna.

En charterort som ser ut som Tensta, men som har en väldigt fin strand. Så beskriver Love Antell en av platserna han besökte. Blandningen av välbeställda turister och illegala flyktingar blev inspriation till Love Antells låtar.

– Jag tar gärna med mig allvaret i musiken. Vi skyr allvaret ganska mycket så jag är glad att jag har det lite som min käpphäst.

Efter hans medverkan i tv-programmet Så mycket bättre har Love Antell haft fullt upp. Han har jobbat med sin nya plattan, varit med i tv och tidningar. På fredag spelar han sina nya låtar live i Musikplats Stockholm i P4 Stockholm.

Love säger att han inte riktigt att tid att förbereda sig på alla intervjuer.

– Man har så mycket att göra. Vi håller att repa och jag måste laga min distpedal idag, och hämta på förskolan. Jag tar det "on the fly".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".