Blommor och ljus på platsen där en 21-åring knivdödades på Norra Parkhemsvägen i Tullinge efter ett trafikbråk. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Blommor och ljus på Norra Parkhemsvägen i Tullinge. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Åtalad för dråp efter trafikbråk

Åklagare: 51-åringen hade viss rätt att försvara sig.
1:02 min

Den 51-årige man som dödade en 21-årig man efter en trafikincident i Tullinge i Botkyrka åtalas för dråp, alternativt grov misshandel och vållande till annans död.

– Den misstänkte har haft viss rätt att försvara sig. Det finns alltså uppgifter om att den misstänkte har fått ett slag i ansiktet i samband med den här händelsen och att slaget ska ha utdelats innan knivhugget, säger kammaråklagare Thobias Vilhelmsson.

Det började med ett bråk om högerregeln. 51-åringen körde ut hastigt framför 21-åringen på en gata i Tullinge i Botkyrka den 3 januari i år och i det bråk som sedan uppstod tog 51-åringen fram en kniv och högg 21-åringen i bröstet och träffade hjärtat. Mannen förblödde.

51-åringen som idag åtalas säger själv att han handlade i självförsvar och flera personer blev vittnen till bråket på nära håll.

– Det är klart att det är tragiskt för alla inblandade. Mer än så kan jag inte säga. Det är svårt att förstå men nu har det hänt, nu är situationen som den är och det är jättetragiskt för alla inblandade, säger kammaråklagare Thobias Vilhelmsson, Södertörns åklagarekammare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".