Caroline Jansheden mer känd som Kippshu, och Justine Balagde mer känd som Sister Justice. Foto: Kim Kärnfalk/Sveriges Radio.
Caroline Jansheden och Justine Balagde, eller Kippschu och Sister Justice. Foto: Sveriges Radio.

Femtastic i dj-båset på Söderklubb

Kippschu och Sister Justice får frågan om de har många manliga fans
2:06 min

Varje helg under våren tar det feministiska kollektivet Femtastic över musiken på Marie Laveau på Södermalm i Stockholm.

Caroline Jansheden och Justine Balagde är kanske mer kända med sina dj-namn Kippschu och Sister Justice. De är med i det feminiska kollektivet Femtastic som består av discjockeys, artister, konstnärer och fotografer.

– Vi verkar för en struktuell förändring i musikbranschen. Vi försöker ta plats och göra plats, förklarar Caroline Jansheden.

– Vi försöker pusha och stötta varandra, säger Justine Balagde.

I helgen börjar Femtastic samarbeta med klubben Marie Laveau på Södermalm i Stockholm. Varje helg under våren ska de ha klubbkvällar på fredagar och lördagar.

-- Grejen är att vi bara är kvinnliga bokare. Vi bokar alla som är bra, oavsett om de är killar eller tjejer. Vi bokar killar som backar upp det vi tror på, säger Caroline Jansheden. 

Förut fick Caroline Jansheden och Justine Balagde bevisa mer än sina manliga kollegor. Nu är det annorlunda:

– Nu blir vi bokade för att vi är bra, inte för att vi är tjejer. Det är jättestor skillnad mot vad det har varit, säger Caroline Jansheden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".