Michel Tornéus i herrarnas längdhopp. Foto: Maja Suslin / TT
Michel Tornéus i herrarnas längdhopp. Foto: Maja Suslin / TT

Lokala framgångar på friidrottsgala

Mitt bland världsstjärnorna vann Täby IS stafetten för 13-åringar
1:38 min

På torsdagens friidrottsgala på Globen blev det flera lokala framgångar. Michel Tornéus kallades för kungen av Globen i högtalarna när han blev klar för EM-kvalgränsen.

På torsdagens XL-gala krossade Etiopiskan Genzebe Dibaba världsrekordet inomhus på 5 000 meter.

Michel Tornéus, Hammarby IF, imponerade också direkt i sin säsongsinledning med två hopp över åtta meter och flera hopp precis där under. Det längsta hoppet mätte 8,07 vilket innebar seger i tävlingen och klarade EM-kvalgräns.

– Jag skrattade lite när jag hörde kung av Globen. Men det är bara att tacka och ta emot den titeln. Jag hade kul i dag. Man vet aldrig var man kommer landa i en säsongsinledning men när jag gjorde över åtta meter redan i första hoppet då visste jag att det skulle gå bra, säger Michel Tornéus. 

Turebergslöparen Andreas Almgren tog personligt rekord på 800 meter och även Angelica Bengtsson, Hässelby, gjorde bra ifrån sig. I stavhoppstävlingen i Globen blev hon tvåa efter att ha klarat 4,65. Bengtsson hade sedan två riktigt bra försök på 4,70

– Jag tyckte det var en spännande tävling. De sista försöken på 4,70 var riktigt bra. Det är jag glad över och tar med mig till EM, säger Angelica Bengtsson.  

Mitt bland världsstjärnorna pågick stafetten för 13-åringar, där Täby IS vann.

– Det bästa var goodiebags och att vinna med sina kompisar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".