Tensta centrum
Torghandel i Tensta centrum Foto: Tomas Oneborg /TT

DO:s flytt från innerstan står fast

DO kommer att söka ny placering i ytterstaden
1:42 min

Förslaget om att flytta Diskrimineringsombudsmannen till Rinkeby eller Tensta, som lades fram av förra alliansregeringen blir inte av. Det blir för dyrt menar demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Men att myndigheten ska flytta ut från innerstan står fast.

Clas Lundstedt är pressansvarig på DO och säger att arbetet fortsätter.
– Det här betyder att vi kommer att leta efter lokal utanför stockholms innerstad, dvs inte enbart Rinkeby eller Tensta.

Men vi har tidigare hört att anställda inte ville flytta dit?

– Det stämmer inte riktigt, i samband med beslutet så gjordes en konsekvensanalys och en faktor var att vi trodde att det skulle kunna bli en presonalomflyttning men det har aldrig nämnts av oss som ett skäl att inte flytta.

Flera av de Tenstabor vi pratat med idag är besvikna på att flytten av myndigheten nu inte ser att bli av, så här säger Komala Girma och Astrid.

– Det är negativt, vi vill ha förändring. det är bättre för integrationen också.

--Det är jättesynd, fler hade kunnat se positiva och negativa sidor av Tensta.

Är du förvånad över att flytten ställs in?

– Jag vet inte, jag tycker det är korkat!

Men Clas Lundstedt som är pressansvarig på DO, utesluter trots allt inte att myndigheten skulle kunna flytta till Rinkeby eller Tensta:

--Nu kommer vi titta på detta och skickar ut en förfrågan till hela området och det innefattar även Tensta och Rinkeby förstås.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".