Skolledning stängs av efter misstänkt fiffel

1:22 min

Rektorn och utvecklingschefen på en skola i Vallentuna stängs av efter misstankar om oegentligheter med skolans ekonomi.

Rektorn och skolans utvecklingschef misstänks för oegentligheter med skolans pengar, att inte ha skött skolans ekonomi korrekt.

– När det här kom till vår kännedom kopplade vi in vår revision som får undersöka saken och hämta in information, säger Victor Kihlén, tillförordnad kommundirektör i Vallentuna.

Är det något ni misstänkt under en lång tid?

– Nej, det är de senaste veckorna eller månaden som det här började mer eller mindre rullas upp.

Enligt Victor Kihlén vet man inte i dagsläget hur mycket pengar det kan handla om men han säger att eleverna inte kommer att drabbas av de eventuella ekonomiska oegentligheterna.

– Förutom att rektorn har stängts av och att det kan bli oroligt på skolan. Men vii gör allt för att verksamheten ska fungera så normalt som möjligt.

Vad säger rektorn om det här?

– Han förstår läget: Han tycker givetvis att det är tråkigt och synd att han blir avstängd. Det var ett lugnt och sansat samtal som vi hade.

En utredning började för två veckor sedan och kommer troligen pågå under en månad. När utredningen är klar tar kommunen ställning till eventuella påföljder.