Yohio spelar prins i musikal om Snövit

5:05 min

Idag blev det klart att Yohio kommer att spela prinsen i den nya musikalen om Snövit där Ellen Bergström spelar Snövit och Nanne Grönvall är klar som den elaka drottningen.

När sagan om Snövit blir musikal på Maximteatern i Stockholm axlar Yohio axlar rollen som föreställningens prins. Beskedet både förvånar och glädjer hans motspelare.

Efter att ha medverkat i Melodifestivalen, släppt musik på engelska och japanska samt medverkat i SVT:s thrillerserie "Jordskott" har det blivit dags för Yohios musikaldebut.

-Jag gillar att pressa mig själv till gränsen så ofta det går. Jag pressar tills jag kollapsar och sedan gör jag om det igen. Det är så jag lever, säger Yohio.

Han har länge velat ta steget till musikalscenen, men har inte hittat rätt roll förrän nu.

-Det ska bli roligt att spela nobel och självupptagen, jag får försöka plocka fram de sidorna hos mig, säger han.

Chockades av beskedet

Det har bara gått två dagar sedan Ellen Bergström, som ska spela Snövit i musikalen, fick reda på vem som blir hennes motspelare. Tidigare hade bland andra Oscar Zia och Benjamin Ingrosso varit på tal.

-Om jag ska vara helt ärlig så var min första tanke bara ... "va?". Jag blev helt chockad, säger Ellen Bergström och fortsätter:

-Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att det skulle bli Yohio. Men ny tycker jag att det känns jättespännande, säger hon.

Även manusförfattaren och regissören Robert Dröse tycker att det är ett spännande val och berättar att det var Yohios manager som kom med förslaget.

-Vi hade inte ens tänkt den tanken! Men nu känner jag att han kommer att ge föreställningen en helt ny dimension, säger han.