Matilda Kahl från Stockholm. Foto: Privat.
Matilda Kahl från Stockholm. Foto: Privat.

Hon hade likadana kläder i tre år

"Det blir ingen påfågelhatt varenda helg"
4:36 min

Matilda Kahl från Stockholm, som numera bor och jobbar i New York, tröttnade på den ständiga klädstressen och köpte därför ett gäng vita blusar och en samling svarta byxor.

Matilda Kahl skrev nyligen en artikel i det amerikanska magasinet Harper´s Bazaar om varför hon burit samma typ av kläder i tre år. Artikeln har delats över 40 000 gånger.

– Det hade jag absolut inte räknat med. Det var kanske lite mer provokativt än jag hade tänkt mig.

Bakgrunden till att bära blus och svarta byxor varje dag var att Matilda Kahl ville kunna fokusera mer på sitt jobb. Många män gör ju redan på det här viset.

– Jag började känna att det tog för mycket tid och energi. Jag började köra på samma sak varje dag.

Hennes botemedel mot klädstress har blivit rejält omtalad. Och det är inte alla stockholmare som kan tänka sig att göra likadant.

– Nej, vi försökte det på mitt jobb och jag vantrivdes med att ha samma kläder varje då. Det kommer inte att hända. Punkt, säger en stockholmare P4 Stockholm träffar.

Men Matilda Kahl varierar håruppsättning och smycken istället, och säger att hon har blivit mer vågad i sin klädstil - när hon är ledig.

– Jag väljer att lägga det på en annan tid, på kvällar och helger. Jag måste säga att mitt intresse för kläder har växt sedan jag började med den här outfiten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".