Nicole Gondek, ordförande i Agera kvinnojour Solna.
Nicole Gondek, ordförande i Agera kvinnojour Solna. Foto: Lina Lund/ Sveriges Radio

Solna får ny kvinnojour

"Vi finns vi där och ger konkreta råd"
0:44 min

Den förra kvinnojouren i Solna fick lägga ned förra året då det var svårt att få frivilliga att engagera sig. Nu har ett gäng eldsjälar tagit initiativ till att starta en ny kvinnojour.

Nicole Gondek, socionom och Solnabo, är ordförande för den nya jouren. Hon säger att många vill hjälpa till, men har svårt att få tiden att räcka till.

– Det är väldigt viktigt för samhället och för de utsatta att det finns många frivilliga eftersom det oftast inte finns några anställda.

Men vad kommer ni att kunna erbjuda kvinnorna?

– Vi kommer att kunna erbjuda skyddat boende och då kan man få skydd från våld och praktiskt stöd i skilsmässa och vårdnadstvister. Men också det att det finns någon som kan lyssna och som tror på din historia.

Vill man hjälpa till som volontär eller behöver hjälp kan man på söndag träffa styrelsen för Agera, den nya kvinnojouren, i Solna centrum. Kan man inte komma dit går det att hitta kontaktuppgifter på nätet www.agerakvinnojour.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".